Hem Biografi Discografi Solstudion Fotogalleri Kontakt
70-tal 80-tal 90-tal 2000-tal

Tvåtusentalet

2000
På nyårsafton spelar Nyberg givetvis i Hufvudstaden i Gamla Stan, ett ”jumpbluesband från Sveg som lystrar till namnet : BIG EASY,som spelar en gladlynt rythm a blues enligt bandet själv, varefter han åker till Danmark och spelar in en platta som spelats en del sen dess.
 Out Of Time med sångaren Andrew Strong från filmen The Comittments.
Senare på våren görs Lis Sörensens bejublade platta ROSE som nu sålt platina i Danmark, Tyvärr ej släppt i Sverige. På den plattan kan man ta del av Nybergs mer lyriska pianospel.

Sommarturné med Lis Sörensen
På hösten kontaktar Dalateatern Nyberg för en pjäs där Nyberg både agerar som skådis och musiker i en mycket uppmärksammad historia om cancer. Pjäsen spelas även utanför länet bl.a. utanför Gävle. Ca 50 föreställningar. Efter många förfrågningar tas pjäsen upp igen för ytterligare 50 shower.

-01
 Hockey orkestern som dom kallar sej står i år för underhållningen på Svenska Skidspelen i Falun, O Nyberg som är kapellmästare tar med Kalle Moreaus som gäst. Dom har ett tidigare samarbete bakom sej.
 Diverse spelningar och studiosessions.
 Nyberg får en förfrågan av Svenska ishockeyförbundet som sett ”Hockeyorkestern” att göra någon slags ”Hockeyorgel” med stort H!!! Nyberg tar fram en jättedekor som ser ut som nån slags kyrkorgel och framför bl.a. Bachs AIR i Globen i anslutning till hockeymatcher, NHL Challenge.
Ett visprogram sätts ihop tillsammans med Anders Mattsson, med tonvikt på Svenska pärlor.
Stor succe!!!
November, ny inspelning med Andrew Strong från Irland. Ev. forsatt samarbete live.

-02
Året inleds med en studiosession i Köbenhavn tillsammans med Bröderna Olsen. Schlagerfestivalvinnarna från DK. Denna CD har nu i Aug sålt Guld i Danmark o en turne´med Nyberg på keyboard framåt vårkanten är inte uteslutet. 

Januari till Mars jobbar Nyberg med Svenska Skidspelen igen. Den här gången med ansvar för hela den musikaliska inramningen med allt vad det innebär. Komponerande av fanfarer,bokning av artister bl.a. Östen med Resten,framtagning av program till företagsunderhållning m.m. Nyberg jobbar även en del med kringarr. Och arrangerar hejarklackstävlingar o tipspromenad samt ansvarar för Invigningen på Stora Torget i Falun.

Sommaren -02 tar Andrew Strong kontakt med Nyberg igen som åker  till Irland o spelar med live på några gig.
Innan dess i juni, har han spelat in en platta med Maggie Reilly från Skottland.
I juli börjar nyberg förbereda ett arbete med Dalateatern . En pjäs som heter YVONNE skriven 1920 av Vitold Gombrowitch. Nyberg spelar Flygel och agerar skådis.
I oktober gör Nyberg musiken till Idres SM- tävlingar, skidor o sånt tillsammans med Lena Willemark.

-03
Östen med Resten gör en ny platta där Nyberg fungerar som Dragspelare. Tro det eller ej.

Medialinjen Högskolan Dalarna tar kontakt med Nyberg som håller seminarie i producentskap. En ny roll för nyberg som visar sej var mycket lyckosam. Nyberg får i uppdrag att till hösten komma tillbaka för flera sessions.

Under våren flyttar nyberg upp till Mora o hamnar så småningom på Sollerön med hus o hemmastudio där all verksamhet utgår ifrån. 

Bröderna Olsenplattan som spelades in föregående år visar sej vara en hitt o nummer två spelas in i Danmark under maj månad med Nyberg på tangenterna igen.

Sky High med Clas Yngström gör en promotionturne för nya plattan, Nyberg är med på Hammond B-3

Diverse klubb o pubspelningar med Gamla lokala kontakter blir aktuella igen såsom bl. a.
Pelle Lindström Leksand , Bite Mora(Lasse Kronqvist, Putte Snitt) Simon Crasley.

 Moraparken kontaktar Nyberg  för en rad rock o blueskvällar till våren bl. a kan nämnas, Bacon Brothers, P. Lindström och Petra Kvännå tillsammans med BIG EASY.
Big EASY Bandet som vunnit mångas hjärtan o i dagsläget ligger 3:a på Siljanstoppen.

Annandag jul är BIG EASY husband på Dala Blues Societys Juljam. Det sista arrangemanget som D.B.S. gör efter fem års verksamhet. Gäster som Peter Karlsson, Clas Yngström, P. Lindström,  m.fl. dök upp förutom alla andra Dalabluesfreaks som passar på att dra en tolva med det eminenta Jumpbluesbandet i ryggen.

-04
 Nyberg drabbas av cancer och blir under vårvintern strålbehandlad men envisas ändå med att göra spelningar även om han kräks i pausen. Sommaren går åt till läkning och framåt hösten
får han erbjudande om att vara kapellborst för produktionen Cornelis i våra hjärtan som kör sin uppsättning för tredje året i rad.
Denna gång med Mats Ronander och Anne-lie Rydé som medverkande förutom Anita Strandell som är den som drivit och medverkat i samtliga uppsättningar. Föreställningen görs runtom i Sverige under Okt- Nov
Hösten 04 sätter sig nyberg på skolbänken igen för första gången sedan 1975.
En utbildning i Data och musikprogram vilket gör att Studion på Sollerön får en rejäl skjuts och f.o.m. nu börjar detta hända mycket på den fronten.

-05 
Hasse Andersson kontaktar Nyberg och Olle börjar spela fast med Kvinnaböske Band.
En annan grupp, Moosters, tung Texasblues med Stockholmsmusiker blir ett av banden han spelar med fr.o.m. 2005. En variant av REDNEX ber även Olle vara med och det görs en del jobb under några år framåt. Nyberg Producerar en platta med Karin Green.
Nyberg är med på en sommarfars i Knutsbol/Degerfors med Peter Flack,Hasse&Monica.
Övriga artister som Nyberg kompar under året är bl. Janne Schaffer, Jimmy Jansson och Jan Johansen. Nyberg spelar in en platta i Danmark med en ”barnstjärna” där Malvina, Olles dotter hoppar in och sjunger duett.  Året avslutas med Julshower med Hasse Andersson i Degerfors på Valsverket.

-06

Nyberg spelar med ett storband,Saxomania där han även frontar som bluesshouter.
En föreställning sätts upp i samarbete med Musik i Dalarna. Bengt Erlandsson gör en show som går under namnet Vem var Elvis. Nyberg är med på Piano.
En del bluegigs görs under året med bl.an Blow your blues,Maffia Bluesband.
Jane Kitto (Australien) kommer till Sverige med en inspelning från Los Angeles och gör keyboard påläggen i Solstudion hos Nyberg.
Sommarsfars i Knutsbol med Peter Flack, Hasse &Monica
Nyberg kompar Charlotte Perelli och kommer samtidigt i kontakt med Malin Jonsson, som vill ha Nyberg som producent på sin nya platta. Den spelas delvis in i Solstudion.
Nyberg gör en miniturne med Dan Hylander/Ola Bjurman på västkusten..
Året avslutas med Julshow i Degerfors med Tripple&Touch.

-07

Året börjar med Skivinspelning i favoritstudion PUK i Danmark.
Artisten heter Anne Dorte Mikkelsen.
Lång Turne med Hasse Andersson Mars-April 30 gig.
Mikael Rickfors kommer på besök till Solleröstudion och sjunger duett med Malin Jonsson.
Globetrotters framträder i Borlänge på Peace&Love festivalen.
Sommarsfars i Knutsbol med Peter Flack, Hasse &Monica.
Mora-Nisse fyller 90 år och Nyberg kompar Karin Green på festen. Detta leder till inspelning av nästa Karinplatta. Den inspelas under sommar/höst i Solstudion.
Studion har kommit igång ordentligt och det skickas filer till höger och vänster på olika skivprojekt. Även på Karins där Nyberg med hjälp av nätet kommer i  kontakt med en gittarist i Åmål.
Nyberg gör en del mycket uppskattade duospelningar med Petra Kvännå.
Året avslutas med Julshow i Malmö med Hasse A.

-08

Nyberg deltar för fjärde året i radLeksandslåts årliga koncerter i Sveasalen, Leksand.
Leksandslåt är ett gäng på 10 man med fyra fioler med rockband i ryggen plus Pelle Lindström.Tidigare års gästartister har varit. Anita Strandell, Evert Ljusberg,Svenne Rubin och i år Meta Roos.

Petra Kvännå spelar in sin första soloplatta i solstudion. Live i Vardagsrummet med helt band. En hel del gig görs på duo med Petra under året.
Nyberg mixar Karin Greens nya platta.  Denna gången görs hela produktionen hos Nyberg.
Peter O. Ekberg tar kontakt med Nyberg som medverkar på  på Ekbergs nya platta.
Ett samarbete inleds med en sångare från Alta, Nordnorge. Jan Aril Sörnes.
Nyberg har skickar filer till Sörnes platta som släpps under hösten och ett duokoncept tar även form under sommaren.
En produktion med medlemmar ur ”Team Cans” (Körslaget) spelas in under maj-juni.
Hasses Andersson gör en ny platta även han där Nyberg medverkar.
Show för Själen, sätts upp I Kvarnsvedens Folkets hus med Petra,Bengt Erlandsson,Cecila Bergqvist och Nyberg. 
Julshow i Helsingborg med Hasse.
Året avslutas med ett eget arrangemang. Nyberg hyr Sollerö Kyrka och gör en egen konsert med Petra Kvännå och kör. Mycket uppskattat, så kyrkan bokas på för nästa år igen.